Selecteer een pagina

FBRK-Werkt!

Ons team en hoe het allemaal begon.

Hoe het allemaal begon

Voor Esther is er een langgekoesterde wens in vervulling gegaan. Als geen ander weet zij en Sytze dat werken en meedraaien in de maatschappij helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Het is alweer een aantal jaren geleden dat Sytze een ongeluk overkwam. Sytze viel tijdens dak werkzaamheden 8 meter naar beneden en brak tijdens zijn val o.a. zijn rug en liep hij ernstig hoofdletsel op. Met een traumahelikopter werd hij in allerijl naar het UMCG gebracht. Een hele onzekere periode brak aan. Terwijl in heel Groningen op 30 april Koninginnedag werd gevierd, wist Esther niet of Sytze het zou overleven. Na meerdere operaties, een periode van coma, en longontstekingen krabbelde Sytze langzaam aan weer op. Hij was 24 toen hem dit bizarre ongeluk overkwam, een jong, sterk en gezond lichaam en geest hebben hem er weer bovenop geholpen. Een periode van revalideren, maar ook in kaart brengen in hoever zijn hersenletsel blijvende schade heeft aangericht. Gelukkig kunnen ze nu niet anders zeggen dat hij een engeltje op zijn
schouder heeft gehad. De blijvende schade is beperkt gebleven en is voor mensen die het niet weten niet eens merkbaar. Sytze werkt nu volop voor FBRK-Werkt! en Fabryk Design.

Weer volop aan het werk!

Esther weet dus als geen ander dat het ook heel anders had kunnen aflopen, en daarom vindt zij het heel bijzonder dat ze nu dit prachtige project heeft kunnen opstarten vanuit deze locatie.

Bij FBRK-Werkt! bieden wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om mee te draaien in ons bedrijf. Een lichamelijke of geestelijke beperking hoeft geen belemmering te zijn! Wij kijken naar wat wel kan! Deze bijzondere vorm van dagbesteding betekent: volwaardig meedraaien in het bedrijf, in je eigen tempo en ritme. Deelnemers kunnen aan de slag in de werkplaats en showroom. De dagelijkse begeleiding is zorgvuldig afgestemd op de persoonlijke zorgvraag van de deelnemer.

Samen werken aan de toekomst binnen een veilige plek bij FBRK-Werkt! Het doel is puur om de deelnemers een volwaardige, maatschappelijke rol te geven door middel van werk. FBRK-Werkt! heeft geen winstoogmerk en is niet afhankelijk van deze medewerkers. Daarom is er veel ruimte voor een individuele aanpak. Iedere deelnemer kan in zijn eigen tempo meedraaien. Het gaat om een vorm van “dagbesteding” omdat het is bedoeld voor deelnemers met een indicatie. Maar de term dagbesteding dekt wat ons betreft niet helemaal de lading. Bij FBRK-Werkt! hoor je bij het team Fabryk en werk je samen met veel collega’s aan het eindproduct. Bovendien draag je bij aan een positieve (werk)sfeer wat weer doorwerkt op de goede beleving van klanten.

Het team

Esther

Na een carrière in de retail besloot Esther in 2016 dat het haar tijd was. De geboorte van Fabryk Design was op 1 juli 2016 een feit. Twee jaar daarna zag ook FBRK-Werkt! Het levenslicht. De mooiste uitdaging vind ze om deelnemers een kans te geven om mee te laten werken aan onze producten. Sociaal & Commercieel ondernemen, het is en blijft prachtige uitdaging! Naast haar liefde voor haar werk steekt Esther ook veel tijd in haar gezinshond Pip, een lekkere lange wandeling en daarna aan de keukentafel thee drinken. Ook tuinieren, hobbymatig tekenen en schilderen en erop uit met haar man en kinderen houdt haar in de weekenden bezig.

Jeroel

Na jaren in de logistiek te hebben gewerkt was het voor Jeroel tijd voor een carrière switch. Hij kwam tot de ontdekking dat hij een goede klik had met mensen met een beperking en ging hier een opleiding in volgen. Net geslaagd van school kwamen de twee werelden, logistiek en mensen met een beperking bij elkaar. Bij FBRK-Werkt! maakt hij gebruik van zijn beide krachten. Met de deelnemers aan de slag voor Fabryk Design. Iedere deelnemer op zijn eigen manier, op zijn eigen tempo en in zijn eigen vakgebied. Showroompresentatie, ontwikkelen nieuwe producten of de inpak. Met een grap en een grol, in een ontspannen setting nieuwe vaardigheden aanleren is Jeroel zijn aanpak.

Mhairu

Na jaren in een forensische behandelsetting gewerkt te hebben voor licht verstandelijk gehandicapten met risicovol en onbegrepen gedrag en daarbij haar eigen persoonlijke ervaring in de zorg, vond Mhairu het wel welletjes. Ze kwam bij Fabryk Design terecht in de tak communicatie en marketing. Maar beetje bij beetje kreeg FBRK-Werkt! haar interesse. Met de administratie en organisatie van FBRK-werkt! en het coachen van de re-integratiedeelnemers heeft zij haar plek binnen FBRK-Werkt! gevonden. Regelen, organiseren en motiveren is helemaal haar “ding”.

Sytze

Sytze heeft meer dan 20 jaar ervaring in het bouwbedrijf van zijn vader en later zijn broer. Als een echte allrounder is Sytze van vele markten thuis, als meewerkend voorman in de betonwerken en ook als chauffeur op de verreiker. Tijdens de oprichting van Fabryk Design is Sytze altijd de stille, drijvende kracht achter de onderneming geweest. Iedere avond en ieder weekend stond hij paraat om mee te helpen alle orders te verwerken. Sinds de zomer van 2020 is ook hij fulltime aan de slag bij Fabryk Design en FBRK-Werkt. Op maandag en dinsdag als begeleider en de overige dagen kun je Sytze in zijn eigen domein, namelijk de freesschuur!

FBRK-Werkt!

Nieuwsgierig geworden?

Neem dan contact met ons op, we geven je graag een rondleiding in onze “oude melkfabriek”

10 + 1 =