Re-integratietraject

door | dec 3, 2019

Hoe kan een re-integratietraject eruit zien?

Binnen de Fabryk kun je op verschillende manier re-integreren.
Hierbij richt men zich op 3 hoofdpunten:
1.De focus ligt op de mogelijkheden.
2.Ondersteuning in het herstellen.
3.Ondersteuning in praktische zaken.

1. Focus op de mogelijkheden.

Binnen de Fabryk is het uitgangspunt om te kijken naar de mogelijkheden en niet naar de onmogelijkheden. In het trajectplan worden de mogelijkheden voor de eerste periode beschreven. Omdat er sprake is van herstel, zullen de mogelijkheden steeds groter worden. Daarom zal met regelmaat het trajectplan bijgesteld worden.

2. Ondersteuning in het herstellen.

Tijdens het traject krijg je de nodige ondersteuning om zo op de juiste manier te herstellen en te re-integreren. De ondersteuning bestaat uit samen uitzoeken wat je draagkracht voor dat moment is, samen uitzoeken waar jij energie van krijgt, maar ook kijken wat jou energie kost. Strategie bedenken om te zorgen dat je zoveel mogelijk energie bij je houdt. Het maken van een signaleringsplan om signalen bij jezelf te herkennen wanneer het goed met je gaat, maar ook wanneer het niet goed gaat. Welke actie je kunt uitvoeren om te zorgen dat het weer wat beter met je gaat.

3. Ondersteuning op het gebeid van praktische zaken.

Hierbij kun je denken aan het leren van een goede sollicitatiebrief te schrijven, het maken van een cv, het oefenen van sollicitatiegesprekken en het maken van een LinkedIn pagina.
Het maken van kernkwadranten om uit te zoeken wat je kernkwaliteiten zijn, je valkuilen, je allergieën en je uitdagingen, zodat je straks helemaal klaar bent om op een nieuwe leuke werkplek te starten!

1. Focus op mogelijkheden

Welke mogelijkheden heb je op dit moment?

2. Ondersteuning bij herstel.

Wat ben jij nodig om op een goede manier te herstellen?

3. Ondersteuning bij praktische zaken.

Sollicitatiebrief, CV, LinkedIn, Gesprek, Kernkwadranten.

Created to design

Wil jij meer weten over de Boris Methodiek? Dat kan! Wij vertellen je er graag meer over. 

13 + 13 =