Re-intergratie binnen Fabryk Werktt! 

 

 

Wat is re-intergreren?

Re-integratie (reïntegratie) betekent dat je weer aan het werk gaat na (langdurige) werkloosheid of ziekte.

Heel veel mensen in Nederland zijn op dit moment aan het re-integreren. Er zijn mensen die om wat voor reden zonder werk zijn komen te zitten en met behulp van de gemeente aan het re- integreren zijn.

Re-integratie bij ziekte.

Ook zijn er mensen die door een ongeval of ziekte zijn uitgevallen en werken er nu hard aan om weer terug te komen. Een deel van deze mensen kunnen re-integreren binnen het werk waar zij zijn uitgevallen. Een ander deel van deze mensen zullen wat anders moeten vinden en daarbij vaak ook nog een heel nieuw vak moeten leren. Dit hoeven ze gelukkig niet in hun eentje allemaal uit te zoeken. Daarvoor zijn coaches. Spoor 2 coaches of re-integratie coaches.

Een nieuw vak, een nieuwe toekomst.

Voor de mensen die een geheel nieuw vak moeten gaan uitoefenen is dit natuurlijk super spannend. Want wat ga je nu worden? Hoe zit het met de financiën, kan ik blijven doen wat ik nu doe, etc. Een beroepentest en een kwaliteiten test kan helpen om een richting te bepalen. Zodat je een beetje weet in welke hoek je het zoeken moet. 

Samen met Fabryk Werkt! op zoek.

Wanneer er uit zo’n beroepentest en/of kwaliteitentest iets komt met creativiteit, hout, dtp, ontwerpen…… Dan is re-integreren bij Fabryk Werkt een goede plek.  Binnen de Fabryk krijg je de mogelijkheid om te ontdekken waar je kwaliteiten liggen, wat je leuk vindt en waar je aanleg voor hebt. Je krijgt de ruimte om te experimenteren, te ontwikkelen, te ontwerpen.
Er wordt samen met je gekeken naar wat je wilt gaan onderzoeken en wilt gaan leren en er wordt een traject met je uitgezet. De opdrachten die je binnen Fabryk kunt krijgen zijn altijd serieus. Je doet dus niet mee voor spek en bonen. Alles wat je maakt, ontwerpt etc is voor het echie.

Alles in je eigen tempo.

Binnen de Fabryk krijg je veel ruimte om je werkritme in zo’n tempo op te bouwen die bij je past. Bij mindere dagen doe je het wat rustiger aan en bij betere dagen geef je meer. Afhankelijk wat voor traject je doorloopt, kan het zijn dat wanneer het een langere tijd goed met je gaat de druk wat opgevoerd gaat worden zodat jij je grenzen kunt gaan verleggen.

Wat kan Fabryk voor concreet betekenen?

 

Wat kan Fabryk Werkt concreet betekenen?
-Kennis laten maken met verschillende manieren om te werken met hout.
-Kennis laten maken met retail
-Kennis laten maken met Logistiek
-Kennis laten maken met product presentatie.
-Kennis laten maken met ontwerpen op het gebied van hout, stof, etc.
-Kennis laten maken met begeleiden.

En wat kan fabryk nog meer betekenen?
Wij gaan samen met jou een plan maken met daarin de dingen waar jij mee wilt gaan kennis maken. Daarin zullen een aantal leer-werkdoelen gevormd worden waar we in een bepaalde periode aan gaan werken.
Verder kunnen we je helpen met het zoeken van vacatures, het opmaken van je CV, het schrijven van sollicitatiebrieven, het oefenen van sollicitatiegesprekken en het maken van een LinkedIn pagina.

Werkplaats

Productbewerking

Kantoor

Online

De oude Melkfabryk

Kom jij werken in een echte Fabryk? Ontwikkel jezelf en werk aan je eigen toekomst. Wij zijn er om jou te begeleiden. 

Na een jaar lang te hebben gereïntegreerd, heb ik vanaf Februari een contract. Fabryk Design (Esther) heeft mij de kans gegeven om zo toch weer in de arbeidsmarkt te komen na een burn-out. Daar staat Fabryk Design ook voor! Zeer Dankbaar.

Rina Kremer

Fabryk design is een bedrijf die staat voor samen. Samen werken, samen de schouders eronder, samen delen, samen lol, samen verdriet.

Ik vind mijn werk bij FBRK een topbaan. Ik voel mij  gewaardeerd en kan er heerlijk met een goed team aan het werk. Samen maken we fabryk tot een TOP FBRK. Met Esther als leidende draad die iedereen een kans geeft om te groeien .

Lutina Eisen

Hey mijn naam is Mark , ik studeer ruimtelijk vormgever op het Cibap in Zwolle. Voor mijn opleiding moet in een stage periode van een half school jaar volgen, dit doe ik bij Fabryk Design. 

Geen dag is het zelfde (in de positieve zin) omdat Fabryk Design enorm aan het groeien is, maak ik van alles mee en ik mag ook van alles mee maken. Esther (eigenaresse) laat mij vrij in alles denken en geeft op mijn ideeën weer feedback wat ik persoonlijk heel leerzaam vind. Het team waarin ik werk bij Fabryk is ook ontzettend leuk! We zijn allemaal zo uniek en anders maar dat zorgt voor een mega leuke sfeer op de werkvloer. Ik kom altijd met een big smile thuis😁

Kortom :

Ik kan mij geen betere stage plek bedenken als bij Fabryk Design, ik voel me er helemaal thuis en vind het jammer als mijn stage er straks op zit

Mark van der Heide

1 + 9 =