Selecteer een pagina

Wat doet de corona met jou?

Esther vroeg mij om iets te schrijven over de corona. “Wat doet de corona met jou?”, vroeg ze. Ik hoopte even dat zij dat zomerse biertje bedoelde, dan had ik iets geschreven met een lach op mijn gezicht en lekker veel humor. Deze blog gaat over een nare corona en wat dat met mij doet.

 

Elke dag heb ik wel een moment dat ik het idee heb dat ik in één of andere slechte film zit. Landen op slot, binnen blijven, virus en doodgaan is ongeveer wat ik elke dag hoor. Ik vind het vreselijk. Vreselijk voor iedereen.

Mijn oma in het bejaardenhuis.

Ik vind het vreselijk voor mijn 87 jarige oma die in een bejaardenhuis woont. Ziet slecht, hoort weinig en loopt moeilijk.  Zij leeft voor de fysieke contacten die zij binnen het bejaardenhuis heeft, de visite die ze krijgt, het rondje wat ze over de gang wandelt met haar rollator en de eerste zonnestralen die ze buiten kan vangen. BAM! Niks meer van dat alles…….En al die ouderen zitten opgesloten in hun appartement of kamer.
De dementen, autisten en al die anderen die zo van de structuur leven en houden, helemaal in de war en niet weten waar nu ze aan vast moeten houden.

Winkels, bedrijven en horeca.

Ik vind het vreselijk voor al die bedrijven, winkels en horeca ondernemers die hun tent moeten sluiten. Sommigen zijn net iets gestart. Ik heb verhalen gehoord van mensen die net 2 weken hun nieuwe bedrijf open hadden toen de corona insloeg. Je start je bedrijf en eindigt je bedrijf in twee weken met waarschijnlijk een dikke schuld. Ondernemers met of zonder buffer die nu in die afgrond kijken, ieder met zijn eigen problemen.

Fabryk Design en de corona.

Ik vind het vreselijk voor Esther. Ik weet hoe hard zij gewerkt heeft om Fabryk Design zo op te bouwen zoals het voor de corona was. Als er iemand 26 uur in een dag gepropt krijgt is Esther het wel.

Het is kettingreactie. Een kettingreactie voor ons, voor iedereen. De winkels, producenten en leveranciers, alles komen tot stilstand en daar is het zwarte gat.

Humor is mijn medicijn.

Ik vind het vreselijk voor mij mijzelf. Al die onzekerheden, gevaren en nare dingen die ik ervaar, zie en hoor. Mijn leven bestaat uit thuis en werk.  Voor mij een heel overzichtelijke kleine wereld in deze voor mij, gevaarlijke tijd. Mijn werk zorgt ervoor dat ik in het hier en nu blijf en niet ga piekeren over alles wat er in de wereld aan de hand is. Het zorgt voor wat relativering en vooral voor humor. Humor is het medicijn wat ik dagelijks nodig ben. Thuis houd ik mij vast aan mijn structuur. Daar is het veilig en daar is niets is veranderd. Samen met mijn lieve man in de tuin bezig en ’s avonds ouderwets The A-team kijken. Bij The A-Team veranderd er gelukkig ook niks. De grote boze wereld is ver daarbuiten en soms vergeet ik die wereld thuis zelfs even.

Gitaarles van Brain May

Gelukkig zie ik ook mooie dingen om mij heen. Ik zie hoe beroemdheden zich inzetten om de mensen thuis op verschillende manier op de hoogte te houden of te vermaken. Gitaarles van Brain May (Queen) of voorgelezen worden door Paul de Leeuw via Instagram .  Er worden veel initiatieven bedacht zodat men toch contact kan houden met bijvoorbeeld hun opa en oma.

Ik zie hoe Esther in plaats van 26 uur, 28 uur in een dag weet te toveren en als een tijger te keer gaat om haar Fabryk te laten overleven. Dat mijn collega’s en de stagiaires zich daar ook voor 120% inzetten om haar daarbij zo goed mogelijk te helpen.

Ik zie de kat door het huis scharrelen, ouderwets te veel haar verliezend naar mijn zin, zich van geen corona bewust. En als ik buiten sta, kijk, ruik en luister dan is het lente. Ook zo één die zich nergens wat van aantrekt.

 

Stay Safe…

-X-Mhairu-X-