Selecteer een pagina

Hoe koppel je twee werelden aan elkaar zonder dat het een afbreuk doet aan de ander, maar elkaar juist versterkt! Dat heb ik gedaan door zowel een commercieel lifestyle label op te richten die versterkt wordt door een zorg-bedrijf. 

Waarom vind ik het zo belangrijk dat iedereen kan meedraaien in de maatschappij?

De maatschappij dat ben jij! Maar geldt dat wel voor iedereen? Of is dat alleen weg gelegd voor mensen die actief mee werken in de samenleving? Door het verrichtten van betaalde arbeid of vrijwilligerswerk. Wat als jij door een beperking psychisch of lichamelijk niet kunt werken in de maatschappij. Juist, dan voel je je buitenspel staan. Als je geen zinvolle dag invulling kunt vinden en daardoor in een isolement raakt dan voel je je verre opgenomen in de snel veranderende wereld. En die wereld komt in rap tempo steeds verder van je af te staan.

Binnen een seconde ziet je leven er heel anders uit.

Van heel dichtbij heb ik meegemaakt hoe je leven binnen een seconde er op eens heel anders uit kan komen te zien. Door een heel naar ongeluk was de liefde van mijn leven ineens veranderd van een gezonde jongen van 24 naar een comapatiënt met niet aangeboren hersenletsel.

Ons verhaal staat niet op zichzelf, maar is het verhaal van velen. Door een ongeval, ziekte of aandoening veranderd dagelijks het leven van heel veel mensen.

Onwetend wat de toekomst ons zal brengen zijn we in de trein richting herstel gestapt. Met behulp therapieën en een hele grote dosis geluk is mijn man hersteld. Met aanpassingen in het dagelijks leven weliswaar. Heel lang hebben we gesproken over het leven voor het ongeluk en het leven daarna. Want dat je wereld veranderd dat is een feit. Nu, jaren later zijn we twee gezonde kinderen rijker en kunnen we werk beoefenen wat we leuk vinden en waar we voldoening uit halen. Maar we beseffen ons ook heel goed dat Sytze geluk heeft gehad en dat dit niet voor iedereen is weggelegd.

Waarom kan Fabryk Design niet zonder Fabryk Werkt?

Zoals een auto niet zonder brandstof kan, kan Fabryk Design niet zonder Fabryk-Werkt! Deelnemers in onze dagbesteding en re-integratie trajecten leren doormiddel van ontdekken en mee te doen hoe het is om te werken in ons bedrijf. Met Fabryk Design ontwerpen, produceren en verkopen we wanddecoraties en meubelen. Met behulp van Fabryk-Werkt! komt deze collectie tot stand en werken de deelnemers actief mee in de processen. Dit kan binnen verschillende divisies van ons bedrijf, afhankelijk waar de talenten en interesse liggen van de deelnemer.  Zowel op de afdeling ontwerp, logistiek als in de productie liggen kansen voor de deelnemers.

Waarom willen deelnemers bij ons werken en ontwikkelen?

In een tempo die voor iedereen anders is werken we toe naar ontwikkeling. De vaardigheden die je al kent of bij ons leert, diepen we uit zodat je er nog sterker in wordt. Voordat we met een deelnemer aan de slag gaan maken we een plan. Wat wil je leren? Wat zijn je doelen. We knippen deze doelen in kleine tussendoelen en evalueren deze tussentijds.  Het zal je verbazen waar je tot toe in staat bent. De mont ventoux beklim je ook niet zonder training, hier gaan maanden en soms wel jaren van oefenen aan vooraf. Omdat je bij Fabryk-Werkt! de tijd krijgt om op je eigen tempo te ontwikkelen is werken bij ons eigenlijk een groot leerproces. En als we dan gaan evalueren zal het je verbazen wat je allemaal al bereikt hebt!

Wij houden in een zorgsysteem je stappen bij,  hoe groot of klein ze ook zijn. Als wij zien dat je je doel behaalt hebt dan maken we een nieuw plan. Ook als je doelen zijn veranderd of je hebt er toch teveel moeite mee dan stellen we tussentijds je doelen bij.

Lees ook over de Borismethode en het re-intergratietraject