Selecteer een pagina
Hoe koppel je twee werelden aan elkaar zonder dat het een afbreuk doet aan de ander, maar elkaar juist versterkt! Dat heb ik gedaan door zowel een commercieel lifestyle label op te richten die versterkt wordt door een zorg-bedrijf. 

Waarom vind ik het zo belangrijk dat iedereen kan meedraaien in de maatschappij?

De maatschappij dat ben jij! Maar geldt dat wel voor iedereen? Of is dat alleen weg gelegd voor mensen die actief mee werken in de samenleving? Door het verrichtten van betaalde arbeid of vrijwilligerswerk. Wat als jij door een beperking psychisch of lichamelijk niet kunt werken in de maatschappij. Juist, dan voel je je buitenspel staan. Als je geen zinvolle dagbesteding kunt vinden en daardoor in een isolement raakt dan voel je je verre van opgenomen in de snel veranderende wereld. En die wereld komt in rap tempo steeds verder van je af te staan.

Van heel dichtbij heb ik meegemaakt hoe je leven binnen een seconde er op eens heel anders uit kan komen te zien. Door een heel naar ongeluk was de liefde van mijn leven ineens veranderd van een gezonde jongen van 24 naar een comapatiënt met niet aangeboren hersenletsel.

Ons verhaal staat niet op zichzelf, maar is het verhaal van velen. Door een ongeval, ziekte of aandoening veranderd dagelijks het leven van heel veel mensen.

Onwetend wat de toekomst ons zal brengen zijn we in de trein richting herstel gestapt. Met behulp van therapieën en een hele grote dosis geluk is mijn man hersteld. Met aanpassingen in het dagelijks leven weliswaar. Heel lang hebben we gesproken over het leven voor het ongeluk en het leven daarna. Want dat je wereld veranderd dat is een feit. Nu, jaren later zijn we twee gezonde kinderen rijker en kunnen we werk beoefenen wat we leuk vinden en waar we voldoening uit halen. Maar we beseffen ons ook heel goed dat Sytze geluk heeft gehad en dat dit niet voor iedereen is weggelegd.

Waarom kan Fabryk design niet zonder Fabryk-werkt?

Zoals een auto niet zonder brandstof kan, kan Fabryk Design niet zonder Fabryk-Werkt!. Deelnemers in onze dagbesteding en re-integratie trajecten leren doormiddel van ontdekken en mee te doen hoe het is om te werken in ons bedrijf. Met Fabryk Design ontwerpen, produceren en verkopen we wanddecoraties en meubelen. Met behulp van Fabryk-Werkt! Komt deze collectie tot stand en werken de deelnemers actief mee in de processen. Dit kan zijn binnen verschillende divisies van ons bedrijf, afhankelijk van de talenten van de deelnemer. Zowel op de afdeling ontwerp, logistiek als in de productie liggen kansen voor de deelnemers.

Waarom willen deelnemers bij ons werken en ontwikkelen?

Als je “ergens” bij hoort dan voel je je gezien en gehoord. Je werkt mee aan een prachtig eindproduct of de totstandkoming daarvan. Wat je rol ook is, je hoort bij de familie Fabryk Designers. Je gaat ’s ochtends naar je werk waar je tal van vaardigheden op doet. Je leert samenwerken, contacten onderhouden, je bent aan het ontwikkelen door te doen!

Over welke vaardigheden moet je beschikken om bij ons te werken?

Het allerbelangrijkste vinden wij dat je enthousiast bent. Ook al kun je in het begin nog niet meteen alle werkzaamheden uitvoeren die je misschien zou willen. Wij helpen je met het aanleren van vaardigheden die je nodig bent om de werkzaamheden uit te voeren. Het is natuurlijk ook mooi mee genomen als je het leuk vind om creatief bezig te zijn. Wij hebben naast een houtwerkplaats ook een creatieve ruimte in een huiselijke setting.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Wij richten ons op jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij werken in kleine groepen met veel ruimte voor individuele aandacht. Wij vinden het heel belangrijk dat de onderlinge groepsdynamiek goed in evenwicht is. De begeleiding wordt uitgevoerd door minimaal MBO/HBO opgeleide medewerkers. Deelnemers met een PGB, WLZ of andere indicatie zijn bij ons van harte welkom. Wij hebben geen wachtlijst, maar hechten veel waarde aan het groepsbelang.

 

Esther